Python
Python programlama dili 1990 senelerinin başlarında Hollanda’nın Amsterdam eyaletinde Guido Van Rossum tarafınca geliştirilmeye başlanmış bir yazılım dilidir. Python programlama dili zannedilenin tersine adını piton yılanından almamıştır. Dilin geliştiricisi olan Guido Van Rossum’un çok beğendiği Monthy Python adlı komedi grubundan esinlenerek geliştirdiği programlama diline Python adını vermiştir. Python etkileşimli, nesne yönelimli, modüler, yorumsal ve yüksek seviyeli bir yazılım dilidir. Yazılım dilleri insan mantığı ve makine mantığı arasında bir köprü görevini görmektedir. Python projeleri, Python kodları ile Python öğrenebilirsiniz.
Bir programlama dilinin makine mantığına daha yakın olması makine üzerinde çok daha verimli çalışabilmesine neden olur. Fakat makine mantığına yaklaşmak için insan mantığından uzaklaşmak gerekir. Hal böyle olunca da programlama dilinin öğrenilmesi insanlar için zor olabilmektedir. Eğer bir yazılım dili ne kadar makinelerin mantığından uzaklaşıp insanların mantığına doğru yakınlaşırsa yüksek seviye yazılım dili olarak isimlendirilir. Python’da bu yüzden yüksek seviye dil olarak bilinmektedir. Ayrıca birçok programlama diline nazaran öğrenilmesi çok kolaydır. Python örnekleri, Python kodları ve Python projeleri ile Python öğrenebilirsiniz.
Python dili ile ihtiyaç duyduğunuz birçok işi, pek az sayıda kod satırı ile yapabilmeniz mümkündür. Veri analizi, masaüstü uygulamaları, görselleştirme uygulamaları ve web uygulamaları gibi pek çok programı Python programlama dili sayesinden rahatlıkla yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca Python programlama dili hakkında internet üzerinde birçok bilgi kaynağı bulunduğu için öğrenmeniz pek zor olmamaktadır. Videolu anlatımlar, görsel anlatımlar, infografikler ya da yazıya dökülmüş birçok bilgi kaynağı sayesinde Python yazılım dilini profesyonel düzeyde rahatlıkla öğrenebilmeniz mümkündür.
Python programlama dili yorumsal bir dildir. Yani C++ ve C gibi yazılım dillerinin tersine derlenmeye gerek duymadan sorunsuz bir şekilde çalışabilmektedir. Hal böyle olunca da Python yazılım diliyle çok daha kolay bir şekilde program geliştirilebilmektedir. Python programlama dili ile herhangi bir programı yazarken ihtiyaç duyabileceğiniz veri yapıları ve fonksiyonlar hazır halde sizlere sunulmaktadır. Bu nedenle öteki programlama dillerinde olduğu gibi var olan sorunu çözebilmek için en ince detayına kadar tasarım yapmanıza gerek olmadan sizlere sunulan altyapı ile çok daha hızlı şekilde programlarınızı yazabilmeniz mümkündür.
Python yazılım dili basit bir söz dizimine sahiptir. Bu yüzden program yazmaktan keyif alabilirsiniz. Tüm programlarınızı rahatlıkla, zorlanma olmadan yazabilirsiniz. Ayrıca Python programlama dilini kullanarak yazılan tüm programları çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. Python programlama dili az kod ile birçok işlem yapmanızı sağlar. Python yazılım dili güçlü bir dildir. Hemen hemen her platformda çalışabilme özelliğine sahiptir.
Python yazılım dili kullanıcılarına sunduğu birçok avantaj ile dünya genelinde ilgi odağı olmaktadır. Günümüzde devasa firmalar (Youtube, Google gibi) Python programlama dilini güncel olarak kullanmaktadır. Python programlama dilinin geliştiricisi Guido Van Rossum 2012 senesine kadar Google’da çalışmıştır. Ardından Dropbox firmasına çalışmak için giriş yapmıştır.
Siz de yazılım öğrenmeye yazılım hakkında bilgi edinmeye karar verdiyseniz yazilimaktif.com’a girerek yazılım hakkında daha fazla bilgi edinebilir eğitimleri ve örnekleri izleyerek yazılım öğrenebilirsiniz.
-
Python ile Restorant Yönetim Sistemi
Restoranlardaki işletmeler artık sürekli büyüyor. Aynı zamanda, operasyonlarını ve görevlerini yönetme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu faaliyetleri optimize etmek için en…
Devamını Oku » -
Python Programlama Dili ile While Örnekleri
Bugün python ile while örnekleri inceleyeceğiz. While döngüleri, bir mantıksal şart mantıksal “doğru” değerine sahip olduğu sürece tekrarlanır. Döngünün sona…
Devamını Oku » -
Python ile Girilen Sayıların Ortalamasını Hesaplama
Bu yazımızda Python ile girilen sayıların ortalamasını buluyoruz. Girilen sayıların ortalamasını bulurken küsuratı iki basamaklı buluyoruz. 2f kısmını değiştirerek küsuratın…
Devamını Oku » -
Python ile Kelimeleri Harflerine Ayırma
Bu yazımızda Python ile kelimeleri harflerine ayırıyoruz. Eğer cümle yazarsak boşlukları da bir karakter olarak kabul eder. Girdiğimiz kelime ya…
Devamını Oku » -
Python ile Çift Sayıları Yazdırma
Bu yazımızda python diliyle çift sayıları ekrana yazdırıyoruz. Bu kodda sayacı 0’dan başlatmak istemiyorsanız değiştirebilirsiniz. Bu kodda maksimum değeri de…
Devamını Oku » -
Python Dilini Neden Öğrenmelisiniz?
Python Dilini Neden Öğrenmeliyim? Python öğrenmek için bir çok neden sayılabilir. Fakat aşağıdaki ana başlıklar altında bunları özetlemek mümkündür. Hadi…
Devamını Oku » -
Python Pip ile Kütüphane Nasıl Kurulur?
Öncelikle nedir bu pip ve ne işimize yarar? Pip ingilizcede Preferred Installer Program açılımına sahiptir. Üçüncü parti kütüphaneleri (third party…
Devamını Oku » -
Insertion Sort Algoritması (Eklemeli Sıralama)
Insertion Sort algoritması (Eklemeli Sıralama) nedir? Ne için kullanılır? Eklemeli Sıralama, bilgisayar bilimlerinde kullanılan ve sıralı diziyi her adımda öge öge…
Devamını Oku » -
Shell Sort Algoritması (Kabuk Sıralaması)
Shell Sort algoritması (Kabuk Sıralaması) nedir? Ne için kullanılır? Shell sıralaması, bilgisayar bilimlerinde kullanılan bir sıralama algoritmasıdır. Eklemeli sıralama algoritmasının aşağıdaki…
Devamını Oku » -
Merge Sort Algoritması (Birleştirmeli Sıralama)
Merge Sort algoritması (Birleştirmeli Sıralama) nedir? Ne için kullanılır? Birleşmeli Sıralama, bilgisayar bilimlerinde derecesinde karmaşıklığa sahip bir sıralama algoritmasıdır. Girdi…
Devamını Oku »